Trobades 2009 del 15 al 19 de Juny.

La nostra comarca: EL VENDRELL BAIX PENEDÈS

SITUACIÓ

La nostra comarca es troba a la part sud-occidental del conjunt del Penedès. Aquest espai geogràfic està format essencialment, per les terres de la Depressió Pre-Litoral Catalana, situades al sud-oest del Llobregat i enmmarcades al nord per la Serralada Pre-litoral i al sud per la línia de la costa.

EXTENSIÓ

Té una extensió de 264,01 kilòmetres quadrats. La façana litoral fa 12,5 km de llargada, mentre que de la costa a l'interior la penetració màxima és de 22,5 km, a la Roca del Papiol.

LÍMITS

Limita al nord amb les comarques de l'Alt Penedès i de l'Alt Camp, a llevant amb les del Garraf i de l'Alt Penedès, a ponent amb l'Alt Camp i el Tarragonès i al sud amb la mar Mediterrània.

EL PENEDÈS

El Baix Penedès, junt amb el Garraf i l'Alt Penedès, formen part d'una gran comarca anomenada Penedès. S'agrupen així perquè tenen moltes característiques en comú.
Una de les més importants és el conreu de la vinya.
El Baix Penedès és una comarca petita. Els peus són ocupats per la platja i el cap és format per la muntanya. En molt poca estona pots anar des de les platges més concorregudes de Catalunya als paissatges més solitaris del Montmell, passant per una plana que, fins fa pocs anys, ens oferia força conreus i que, últimament, està en procès d'industrialització.
El Baix Penedès és una comarca formada per catorze municipìs: el Montmell, Sant Jaume dels Domenys, la Bisbal del Penedès, Albinyana, l'Arboç, Bellvei, Santa Oliva, Banyeres del Penedès, Llorenç, Calafell, Cunit, Bonastre, Masllorenç i El Vendrell, que és el cap de comarca.
Aquests catorze municipis tenen diversos nuclis de població que són barris o agregats i últimament nombrosíssimes urbanitzacions omplen la comarca.


Programa d’activitats

En la trobada esportiva i cultural, que es farà entre el 15 i el 19 de juny del 2009, es preveu una participació de 650 infants repartits de la següent manera :

- 150 infants de Midi Pirienu
- 150 infants del Rosselló
- 150 infants de Catalunya
- 50 infants d’Alemania
- 50 infants de l’Alt Mediterrani
- 50 infants de Còrsega
- 25 infants de la República Txeca
- 25 infants de la Gutenne


Tots els participants a la trobada, durant els 4 dies d’estada al Baix Penedès, realitzaran totes les activitats esportives programades.
En el moment d’arribar al Vendrell, es repartirà un dossier explicatiu del que haurà de fer cada grup, cada dia i en cada moment. En aquest dossier hi haurà un horari d’activitats diària, en el cas que hi hagués algun canvi de la programació s’avisarà amb suficient antelació.

Els Allotjaments :

Els infants, s’allotjaran en diferents hotels del Vendrell i Comarca del Baix Penedès. En els allotjaments s’intentarà posar grups de diferents indrets per tal de treballar la convivència entre els diferents grups que participin de la trobada.

Hotels :
HOTEL NATURA PARK
C/ Vilafranca, 8-10
43880
Coma Ruga
HOTEL EUROPE ST. SALVADOR
C/ Llobregat, 11
43880 St. Salvador.
HOTEL RAMBLAS ERMITA
C/ El Vendrell, s/n
43880 St. Salvador.


Els desplaçaments :

El desplaçament des de l’allotjament fins al punt de trobada es faran de diferents maneres.
- Els infants que disposin d’autocar propi, aquest serà l’encarregat de fer tots els desplaçaments.
- Els infants que no disposin d’autocar, des la UCEC es posarà a disposició d’aquests grups un servei d’autocars que farà un recorregut diàri per tal de fer tots els desplaçaments que calgui.


Els espais de joc :

Per realitzar totes les activitats de la trobada esportiva-cultural, s’utilitzaran els següents espais :

- Platja de Coma-ruga, on es faran les activitats de boley platja, handbol platja, futbol platja.
- Instal—lacions de l’Alberg Sta. Maria del Mar de Coma-ruga, on es faran les activitats d’aventura, korfbol, jocs tradicionals i cirquit d’orientació.
- Pavelló Municipal de Coma-ruga, on es faran les activitats de bàsquet i/o hoquei herba.
- Passeig i zona de platja, on es faran les exhibicions diàries culturals per part de tots els participants.
- Club Nàutic de Coma-ruga, on es farà l’activitat de vela.


Les activitats :

Les activitats estaran dinamitzades en cada moment per un monitor que serà l’encarregat d’explicar la normativa i les regles del joc. Durant totes les activitats cada grup haurà de portar un responsable que es faci carreg dels infants. Mai es deixarà el monitor de l’activitat sol.

Les activitats que es realitzaran durant els quatre dies seràn :

Platja
- Volei platja, tres camps de joc.
- Futbol platja, tres camps de joc.
- Handbol platja, tres camps de joc.
Parc Diver
- Circuit d’aventura, 2 cirquits de nivell baix i mig
Pavelló :
- Bàsquet, dos camps de joc
- Hoquei, un camp de joc

Alberg :
- Korfbol, dos camps de joc.
- Cursa d’orientació.
- Jocs tradicionals ( cursa de sacs, xerranca, puzles comarca, ......)
Port de Coma - ruga :
- Vela.
Cada activitat podrà acollir un màxim de 25 infants per cada 30 o 45 minuts depenent de l’activitat.
En el cas de l’activitat de Vela els infants s’hauran de repartir en grups de màxim 8 infants.


PROGRAMA ESTANDAR

Els infants rebran un programa d’activitats diari per saber quines activitats hauran de fer el dia següent. L’horari de les activitats serà molt estricte i s’intentarà que totes les activitats es comencin a l’hora prevista. s’adjunta horari estandar.....